På jakt etter allergivennlig katt?

På jakt etter allergivennlig katt?

En av ti personer i Norge er allergisk mot katt. Allergi mot katter skyldes at imunforsvaret ditt reagerer på eggehvitene fra kattens urin, talgkjertler, spytt og tråputer. Det er altså ikke pelsen du reagerer på.

Så, hva gjør du dersom du er en av de som har drømt om å skaffe deg en katt, men har fått beskjed om at du er allergisk. Finnes det en allergivennlig katt?

Det finnes ikke allergifrie katter

Desverre finnes det ikke allergifrie katter. Noen katter er mindre allergifremkallende enn andre, men det vil likevel bare utgjøre en forskjell i hvor hardt du blir rammet. Flere sier de reagerer mindre på sibirsk katt, ragdoll eller rex, men det vil være individuelt.

Dersom du er usikker på om du reagerer på katt, kan du jo eventuelt prøve å ha katt en periode. Enten be om å få låne naboens katt, hør med sibirkattens venner om å få lov å kose med en katt, eller snakk med foreningen for omplassering av dyr og tilby deg å være fosterfamilie for en katt en periode. Det dummeste du kan gjøre er å kjøpe en katt og håpe det går bra – da gjør du katten en bjørnetjeneste.

admin

admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *